Ooracupunctuur

Ooracupunctuur (Auriculo-therapie) is een van de vormen van de klassieke Chinese acupunctuur. In het oor bevinden zich volgens acupuncturisten punten die overeenkomen met de diverse organen in het menselijk lichaam, hersenen, hart, ledematen en dergelijke die door middel van acupunctuur gestimuleerd kunnen worden. De oorschelp geeft een complete weerspiegeling van alle aspecten van het lichaam. Uniek voor het oor is echter dat alleen de punten die samenhangen met de onderliggende pathologie zich tonen door veranderde gevoeligheid of veranderde elektrische weerstand van de huid.

Oor acupunctuur wordt veel gebruikt bij zowel chronische als acute pijnklachten en als ondersteuning bij het afkicken van verschillende soorten verslavingen.

Ooracupunctuur wordt uitsluitend toegepast door gecertificeerde acupuncturisten.

Terugbetaling: Vraag aan uw acupuncturist naar de modaliteiten qua terugbetalingen. Deze verschillen van mutualiteit en/of polis en/of soort ziekteverzekeraar. Uw acupuncturist kan je zeker objectief informeren

(Bron: Kamer acupunctuur 2012/ADVIES-K2 - 03/07/2012 - Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, veiligheid van de voedselketern en leefmilieu  http://www.health.belgium.be  )
(Bron: website Wettelijk erkende beroepsvereniging EUFOM www.eufom.com )