Japanse acupunctuur

Japanse meridiaan therapie is een van de hoofdstromingen binnen de Japanse acupunctuur. Japanse acupunctuur is feitelijk gebaseerd op de oude Chinese acupunctuur.
Japanse meridiaantherapie staat bekend om zijn zachte, maar effectieve technieken, die ook zeer geschikt zijn voor mensen met naaldangst of kinderen. Typerend voor de Japanse acupunctuur zijn de milde en effectieve technieken.
In de Japanse acupunctuur worden dezelfde meridianen, acupunctuurpunten en concepten / theorieën gebruikt als bij de Chinese acupunctuur.
“Root-treatment” is een belangrijk kenmerk van Japanse acupunctuur, het behandelen van de wortel/bron van het probleem.
Het grootste gedeelte van de behandeling zal worden gewerkt met een zeer dunne zilveren naald die je niet of nauwelijks zult voelen.Dit aanprikken is zeer licht en soms zelfs niet invasief; dat wil zeggen dat de naald niet altijd niet of heel oppervlakkig door de huid gaat en dat u er weinig tot niets van voelt. U voelt alleen het effect op uw adem en ontspanning. De naalden blijven in de regel dus niet staan zoals u wellicht wel eens heeft gezien op televisie en niet onder stroom gezet. In sommige situaties zal uw acupuncturist gebruikmaken van de chishin techniek. Daarbij worden dunne steriele naalden voor iets langere tijd in de huid geplaatst.

 

Terugbetaling: Vraag aan uw acupuncturist naar de modaliteiten qua terugbetalingen. Deze verschillen van mutualiteit en/of polis en/of soort ziekteverzekeraar. Uw acupuncturist kan je zeker objectief informeren

(Bron: Kamer acupunctuur 2012/ADVIES-K2 - 03/07/2012 - Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, veiligheid van de voedselketern en leefmilieu  http://www.health.belgium.be  )
(Bron: website Wettelijk erkende beroepsvereniging EUFOM www.eufom.com )

Opleiding: klik hier