Electro acupunctuur - pain killing

Electroacupunctuur (EA) is het toepassen van elektrische stromen op acupunctuurpunten via de naald. Electro-acupunctuur is een vernieuwende vorm van acupunctuur waarbij stroom op bepaalde naaldcombinaties wordt toegepast.
In het Karlinski instituut in Zweden werd deze stimulatie uitgebreid onderzocht en kwam men tot de constatatie dat Electro acupunctuur een gelijkaardig effect als een pijnstiller heeft. Door het vrijkomen van bepaalde neurotransmitters (stoffen) in het menselijk lichaam, kan Electro-acupunctuur pijnklachten verlichten zonder enige nevenwerking.

Men maakt gebruik van verschillende. stroomvormen (bifasisch, monofasisch, rechthoekig, insluipend, wisselstroom, gelijkstroom) De in het lichaam ingebrachte naalden worden door middel van elektrische geleidingskabeltjes met een stimulatietoestel verbonden waarbij de stroomimpulsen de werking van de naald versterken.

Electroacupunctuur is pas in de laatste jaren sterker in de belangstelling gekomen door een aantal onderzoeken van de Chinese professor HAN in Beiijng die fundamenteel onderzoek gedaan heeft op dit vlak en daarmee de verklaring van de effecten van de Electro acupunctuur een bredere basis heeft gegeven dan de oude theorie van Melzack en Kendall die tot in de jaren 70 gebruikt werd als verklaring.
Belangrijke mededeling: Electro-acupunctuur onderscheidt zich héél duidelijk van de Electro-Acupunctuur-metingen volgens Voll, wat een systeem is om punten, producten, etc. uit te meten en te testen.
  
Deze vorm van EA is er opgericht op:
  • Stimulatie van punten
  • Revalidatie
  • Pijn van alle aard.
  • Neuralgieën.
  • Inflammatie.
  • Gewrichtspijnen
  • Etc.

Terugbetaling: Vraag aan uw acupuncturist naar de modaliteiten qua terugbetalingen. Deze verschillen van mutualiteit en/of polis en/of soort ziekteverzekeraar. Uw acupuncturist kan je zeker objectief informeren

(Bron: Kamer acupunctuur 2012/ADVIES-K2 - 03/07/2012 - Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, veiligheid van de voedselketern en leefmilieu  http://www.health.belgium.be  )
(Bron: website Wettelijk erkende beroepsvereniging EUFOM www.eufom.com )
(Bron :
http://www.electroacupunctuur.be )
(Bron: Van Laethem Danny)