Chinese voedingleer

Dieetleer is één van de vijf pijlers van de Traditionele Chinese Geneeswijzen. (Acupunctuur, Kruidenleer, Dieetleer, TuiNa Massage, Qi Gong). 
Daarbij is dieetleer nauw verwant aan de kruidengeneeskunde. Wij zien dan ook dat het mogelijk is om diverse kruiden in te zetten als voedsel.
 
Wat betreft de uitgangspunten is de Chinese voedingsleer nauw verwant aan de kruidengeneeskunde. Er zijn verschillende manieren om het onderwerp Chinese voedingsleer te benaderen.
 
In de Chinese voedingsleer wordt er onder andere gekeken of uw lichaam de voedende stoffen uit uw eten wel goed verwerkt. Er worden relaties gelegd tussen kleur en smaak van voedingsmiddelen en bijvoorbeeld weer, klimaat, seizoenen, organen en tijdstippen van de dag. Ook wordt er rekening gehouden met de verwarmende en verkoelende werking van voedingsmiddelen.
De Chinese voedingsleer stelt de energetische werking van voedingsmiddelen op de voorgrond. Zo kan een onevenwicht in de hedendaagse individuele eetgewoonten opgespoord worden. Door een juist voedingspatroon te volgen, krijg je gezondere voedings- en leefgewoonten met een groter welbevinden als resultaat
 
(Bron: Van Laethem Danny)

Chinees gedicht

Is hij kok of arts?

Is dit een apotheek of een restaurant?

Vis, vlees, groenten, ui en prei: 

heerlijke gerechten verbannen tabletten en pillen, 

 

Terugbetaling: onder bepaalde voorwaarden is er  mogelijks een (gedeeltelijke) terugbetaling, afhankelijk van uw mutualiteit en/of polis en/of ziekteverzekeraar. Uw therapeut kan je zeker objectief informeren. Je kan ook de website consulteren van uw mutualiteit / ziekteverzekering